Какво е BodySculpt

Body Sculpt е модерен апарат за скулптуриране и контуриране, използван както в сферата на естетичните процедури, така и във физиотерапията при професионални спортисти като високоефективен метод за поддържане на форма. Принципът на действие на BodySculpt се основава на високочестотна технология, която предизвиква мускулна стимулация. Използва се за бърза пасивна корекция на тялото, като симулира висока физическа активност – съкращаване и триене на мускулите с висока честота и интензитет.

BodySculpt е апаратна процедура, която ефективно намалява мазнините в тялото на принципа на нервно-мускулна стимулация и насочено повишаване на притока на кръв в третираните зони. Магнитни импулси стимулират двигателните неврони на мускулите и индуцират високочестотни свръхконтракции.

Процедурите имат незабавен ефект, особено когато се използват при пациенти, които не са много физически активни. Процесът на свръхсъкращаване (супрамаксимални контракции) на мускулите предизвиква естествения отговор на тялото за цялостно и дълбочинно ремоделиране на тъканите, растеж на миофибрилите, увеличаване на мускулната маса и производство на нови колагенови вериги и мускулна хиперплазия. Резултатите се изразяват в цялостно укрепване на мускулатурата, изгаряне на мазнините, отслабване и контуриране на тялото.

Свръхконтракциите на мускула консумират изключително много енергия и задействат масивно изгаряне на мазнини, което помага в процеса на отслабване. В същото време стимулират циркулацията на кръвта, подобряват метаболизма и укрепват имунната система.

Технологията на апарата използва високочестотно, високоенергийно поле, което стимулира краткотрайни, но мощни мускулни контракции. BodySculpt е изключително ефикасен метод за увеличаване на мускулната плътност, стимулация на организма, намаляване на обиколките и видимо очертаване и стягане на тялото.

За какво се прилага BodySculpt

В естетичната практика BodySculpt е познат като първият и единствен до момента начин за пасивно неинвазивно оформяне и повдигане на седалищните (глутеални) мускули (m. gluteus maximus, m. gluteus medius, m. gluteus minimus) – една от най-трудните за стягане и изгаряне на мазнини зона дори с упражнения. Апаратът е подходящ за мъже и жени за изгаряне на мазнините, контуриране на тяло и терапевтично изграждане на мускулатура.

Приложение на BodySculpt:

 • за укрепване на коремна мускулатура
 • за укрепване на странични коремни мускули
 • за стягане и контуриране на ханш
 • за стягане и оформяне на бедра
 • за стягане и повдигане на седалищни мускули
 • след бременност и раждане
 • при отпусната кожа

BodySculpt работи в три режима:

 • Спортен (Sports Mode) – 30 мин.
 • Лек (Gentle Mode) – 30-60 мин.
 • Професионален (Professional Mode) – 60 мин.

Сесията е между 30 и 60 минути в зависимост от избраното натоварване. В най-леката степен е подходящ за първа процедура, при физическо възстановяване след активно движение и спорт, за тонус и регенерация на мускулатурата. Лекият режим осигурява деликатна мускулна стимулация, с избор на интензитета на натоварване. Тази степен се използва при рехабилитация и травми при професионални спортисти, като подобрява тонуса и поддържа активността на мускулатурата. В професионален режим BodySculpt стимулира растежа на мускулите и активното изгаряне на мазнини, като позволява създаване на индивидуален режим за директно третиране на желаните зони.

BodySculpt е отлично решение:

 • за стягане и възстановяване на мускулите
 • при наднормено тегло
 • при атонична и/или атрофирала мускулатура
 • за третиране на отпусната кожа
 • редукция на диастаза след бременност

Какви резултати да очаквам от BodySculpt

BodySculpt използва високо интензивна фокусирана електромагнитна технология (high-intensity focused electromagnetic technology) за да предизвика ускорен ефект върху третираната зона.

Оптималният ефект от насочената мускулна стимулация е видим до 2-4 седмици след проведен курс от 4-6 сесии.

Поддържането на резултати може да изисква повторни сесии, но процедурите имат траен ефект (между 6-9 месеца).

Резултатите включват намаляване на мазнините, по-добър на тонус, възстановяване на обема и плътността на мускулите, прибиране на корема и паласките, стягане на коремната стена. Процедурите с BodySculpt подобряват състоянието на кожата и имат благоприятен ефект след бременност.