Какво е CoolTech®

CoolTech® набира популярност като неинвазивен конкурент на липосукцията и ефективна стратегия за премахване на локални мастни натрупвания. Базирана е на криолиполизата, при която се прилага изстудяване до – 8 градуса, което разрушава мастните клетки.

Апаратът CoolTech на Cocoon Medical притежава сертификат от Американската агенция по храните и лекарствата FDA.

За какво се прилага CoolTech®

CoolTech® се прилага за активиране естествените процеси на тялото за лимфен дренаж и отвеждане на токсини. Методът не уврежда кожата, мускулите, както и други тъкани, органи и системи. Процедурата с CoolTech® стимулира индивидуалния отговор на организма за производство на еластин и колаген и поддържа кожата стегната.

За кого е подходящ CoolTech®

Процедурата е подходяща за премахване на упорити локални натрупвания. Криолиполизата с CoolTech® е истински иновативен метод в естетичната сфера – един от най-модерните и предпочитани съвременни подходи за неоперативно отстраняване на мазнините.

Зони на третиране с CoolTech®

CoolTech® е ефективен в различни зони на тялото като корем, паласки, бедра, бричове, гръб, колена, както и в зоната на ръцете и брадичката. Изготвя се индивидуална програма в зависимост от тегло, метаболизъм и здравен статус. Не е препоръчителна за бременни и кърмещи жени.

Какви резултати да очаквам от CoolTech®

Резултатите от процедурите с CoolTech® стават видими след две седмици и се разгръщат напълно между 6 и 8 седмици. Третираните зони намаляват с 1.3 – 5.3 см за (±) 2 месеца след процедурата, като в някои случаи резултатите се развиват и в третия месец. Само една процедура постига кристализация на до 30 % от мастните клетки в третираната зона.

Процедурата CoolTech® е безболезнена и с много по-нисък рисков профил в сравнение с липосукция. Няма възстановителен период, а оптималните резултати са с натрупване.