Защо да изберем криолиполиза с Cooltech?

Безболезнена алтернатива на липосукцията

Криолиполиза с CoolTech е високоефективна, щадяща тялото и много по-достъпна алтернатива на липосукция. Тя е сред най-иновативните и предпочитани технологии за неинвазивно и неоперативно отстраняване на мазнини, лишена от всички усложнения на липосукцията. Няма възстановителен период и е безболезнена, а резултатите от нея са също толкова впечатляващи. Голямата разлика, освен в пъти по-достъпната цена, е тази, че резултатите при криолиполиза идват около 2 месеца след процедурата. Заради постепенния процес кожата има време да произведе достатъчно колаген и еластин, за да остане стегната. За сравнение, при липосукция тя се отпуска заради внезапната загуба на голямо количество мастна тъкан.

Апаратът CoolTech е базиран на уязвимостта на мастната тъкан и клетки (адипоцити) към ниски температури. При охлаждането мастните киселини в мастните клетки кристализират, което води до тяхното разрушение – т.нар. апоптоза. При една процедура криолиполиза се постига кристализация на около 30% от мастните клетки в третираната зона. В следствие на това те се изхвърлят от организма по естествен път през лимфната система. (Както се случва с мастните киселини при отслабване със спорт и/или диета.). Процесът е поетапен, за да не бъде стресиран организмът, и продължава около 2-3 месеца.

По време на процедурата криолиполиза няма болка, единственият дискомфорт при слагането на апликатотите на желаната зона / възможно е да се усеща леко парене, студенина или изтръпване докато се достигнат небходимите градуси -8 за около 5 до 10мин./ и след премахване на апликаторите / отново за 5-10мин, е възможно леко неразположение по време на терапевтичният масаж на третираната зона/. Хубавото при процедурите e липсата на възстановителен период, веднага можете да се върнете към нормалното си ежедневие, понеже няма засягане на околната тъкан, мускули или органи.

В лазер център Вега извършваме процедурата криолиполиза само след предварителна подробна консултация с медицинско лице. Нашия терапевт ще огледа и ще измери зоната, при нужда ще направи тестове с апарата и ще препоръча какви и колко процедури са Ви необходими. Всяка процедура с Cooltech се извършва с оригинална Coo gel pad /мембрана/ за еднократна употреба на Cocoon Medical, която се разопакова пред Вас . Това е важно и за безопасноста Ви (има риск от изгаряне) и за резултатите Ви.
Нашите терапевти са сертифицирани за работа с апарата и с богат 3 годишен опит.

Веднъж отсранени, излишните мазнини в третиранта зона никога няма да се възстановят. Малко известен факт е, че човек се ражда с определен брой мастни клетки, но те имат свойството да увеличават размера си, което води до уголемяване на зони като: корем, паласки, брич, ръце и т.н обиколките на тези зони особено за дамите са изключително трудни за редуциране и в повечето случаи се въртим в омагьосан кръг от постоянно, смаляване и увеличаване на проблемната област. За радост с Cooltech, обработената зона остава трайно с намален брой мазнини. Разбира се хубаво е, да не спираме да се грижим за тялото си, с подходящ режим на хранене, спорт и прием на течности, за да запазим постигнатите резултати във времето.

Третираната зона може да бъде намалена от 2 до цели 6 см за около 2 месеца след криолиполиза с CoolTech!В някои случаи резултатите са видими след само около 20 дни и продължават да се подобряват и в третия месец след нея. На една и съща зона могат да се направят до 3 процедури в рамките на една година през период от 2 месеца. С тях могат да бъдат унищожени до 70% от мастните клетки в зоната. При това CoolТech е с два накрайника с регулируем вакуум. По този начин могат да се третират две симетрични зони едновременно – например бедра, ръце, паласки и т.н.

КРИОЛИПОЛИЗА В ЛАЗЕР ЦЕНТЪР ВЕГА

Без скалпел ! Без болка ! Без възстановителен период !

Криолиполиза е неинвазивна алтернатива на липосукцията. Процедурата криолиполиза представлява намаляване и премахване на натрупаните мастни клетки в третираната зона на тялото чрез технология на контролирано охлаждане.

Криолиполизата успешно и трайно се справя с локалните мастни натрупвания, както при жените, така и при мъжете, без да уврежда кожата и мускулите. Учените са установили, че при -8 градуса киселините в мастната клетка кристализират. В този момент се изпраща сигнал до мозъка, че тези мастни клетки не функционират и постепенно, по метаболитен път, те започват да се изхвърлят от организма. Веднъж унищожени, мастните клетки не се възобновяват, защото човек се ражда с опреден брой, който е генетично заложен. В годините, мастните клетки могат да увеличат обема си, но не и броя си. От тук нататък ще бъде много трудно да натрупаме мазнини в третираната зона.

При клинични проучвания е установено, че криолиполизата намалява подкожната мастна тъкан на третираното място до 30%, още с първата процедура. След пълния курс от процедури се достига до 70% унищожаване на мастните клетки. Подходяща е за меки мастни депа, като целта е да се намалят до минимум мастните клетки в зоната.

Кристализация на мастните клетки

В човешкото тяло мастните клетки са константна величина. Те имат способността да увеличават размера си, но не и да се делят. Мастните клетки са по-чувствителни към кристализиране при излагане на ниски температури поради съдържащите се в тях мастни киселини. Съседните клетки, като фиброцити, кръвоносни съдове и т.н. имат по-голяма устойчивост срещу кристализация чрез охлаждане. Тази характеристика е един от факторите, поради който криогенната технология не уврежда околните тъкани. След продължително излагане на ниска температура, мастната тъкан започва да кристализира което предизвиква процеса на разграждане, ядрото на клетката е необратимо засегната. Започва процес на отстраняване на мъртвите клетки от тъканта, обработката им и елиминирането им чрез лимфната система.

Апаратът CoolTech e производство на Cocoon Medical и притежава всички европйски сертификати за безопасност както и FDA сертификат на което означава, че е минал редица клинични проучвания и тестове за безопасност.

Предимства на криолиполиза

  • Неинвазивна процедура, която не уврежда кожата и мускулите

  • Няма риск от оставане на неравности и бучки

  • Безболезнена е 

  • Няма риск от увисване на кожата

  • Без възстановителен период

  • Видими резултати след 15-20 дни

CoolTech