Какво е InBody

InBody 270 е медицински клас професионален анализатор за измерване и сегментен анализ на теглото и телесния състав. Използваният метод в апарата е базиран на патентованата технология DSM-BIA (Директен Сегментен Мултичестотен – Био Импеданс Анализ). С помощта на електроди се отчита биологичното съпротивление в 5 сегмента на тялото. Отчитат се индивидуални резултати за крайниците, торса и цялото тяло. Тестът е изключително бърз и прецизен.

За какво се прилага и за кого е подходящ InBody

Всеки може да се изследва с InBody! Апаратът е с безопасен профил и има режим за работа с деца и възрастни. InBody 270 се прилага за прецизен сегментен анализ на телесния състав, който не се влияе от статистическа емпирична оценка (човешки фактор) или възрастта на изследвания.

Какви резултати да очаквам от InBody

Апаратът отчита резултати от 5 сегмента. Изследват се отделно торса, десния и левия долен и горен крайник. Отчитането на стойностите трае само 15 секунди. Резултатите от анализа на телесната маса с InBody 270 показват реалното тегло в момента и препоръчителното (оптимално) тегло, съдържание и баланс на вода в тялото, съдържание на белтъци, минерали, процентно разпределение на мускулната маса, ниво на мазнините, оценка на затлъстяването, съотношение талия-бедра.

Апаратът дава и ориентировъчни стойности за дневен прием на калории. Анализът с InBody 270 показва подробна информация за здравословния статус на пациента. На база на изследването може да видите рисковете от хипертония, високи нива на холестерол, подагра, диабет, метаболитни проблеми.

Inbody