Унищожи завинаги космите в Лазер център Вега!

Лазерна епилация от ново поколение във VEGA CENTER

Във VEGA CENTER можете безпроблемно и професионално да се разделите с нежеланото окосмяване с помощта на един от най-ефективните и безопасни методи – александритна лазерна епилация. Почувствайте се комфортно в своята кожа благодарение на прецизните процедури със сертифицирана апаратура GENTLELASE PRO.

Гладка кожа за дълго време

Едно от най-добрите възможни решения на досадния проблем с нежеланото окосмяване. Кажете „стоп“ на остарелите методи и приветствайте гладката, свежа и младежки изглеждаща кожа!

Стотици доволни клиенти вече се довериха на технологията GENTLELASE PRO, която използва кристалa александрит, който произвежда светлина със специфична дължина на вълната в инфрачервения спектър (755 nm).

Как работи александритният лазер?

Лазерната епилация атакува прецизно космените фоликули, без да влияе негативно на вашата кожа. Дължината на светлинната вълна „атакува“ желаната зона чрез процес, наречен фототермолиза – светлината, излъчвана от апарата, се насочва прецизно и унищожава косъма чрез нагряване, без да засяга кожата.

Защо да изберем Лазерна Епилация пред другите методи за обезкосмяване?

За разлика от другите методи /бръснене, епилиране , кола маска и др. / Лазерната епилация предоставя гладка кожа за период от 10-15 г. или за цял живот / с поддържащи процедури веднъж на 1-2 години/.

В сравнение с другите методи за премахване на косми с лазерната епилация в лазер център Вега се прави курс от 6-8 процедури, а с останалите методи за обезкосмяването продължава до живот, което води до постоянно инвестиране на средства и време.

Лазерното премахване на космени фоликули е доста по–бързо, безболезнено и щадящо кожата в сравнение с останалите начини за обезкосмяване. Поради наличието на постоянна охлаждаща струя по време на процедуратра, пациента не усеща почти никакъв дискомфорт, възможно е единствено леко парене или боцкане, поради изгарянето на косъмчетата и то в по-чуствителни зони като: г.устна, шия, интимна зона, ареоли и в по-редки случаи други.

Чрез лазерната епилация, решаваме проблема с обърнатите и враснали косми, и предотвратяваме, нежеланата им повторна поява. Светлинният лъч на Gentle Lase pro достига и до по дълбоките косъмчета, защощо меланина в косъма се поглъща оптимално от светлината и прониква през по-голяма площ със специфично пречупване на лъчите и се ползва с по-голям диаметър на лъчевия спот.

При издърпване на космите от корен / пинсети, кола маска , епилатор / редовно се получават кожни възпаления и пъпки. С лазерната епилация избягвате всякакви евентуални дразнения на кожата и бъдещи проблеми.

Лазерната епилация може да се прилага за всички възрасти, както в ранна тийнейджърска така до по-късна възраст, стига косъмчетата да имат пигмент / да не са бели или руси /. Лазерната епилация е много по-щадяща и лесна в тийнейджърска възраст, спрямо другите методи. Разбира се желателно е да се направи консултация / консултациите в Лазер Център Вега са напълно безплатни / с нашите медицински специалисти, за да се избегнат евентуални нежелани реакции.

GENTLE LEASE PRO - НАЙ МОЩНИЯТ АЛЕКСАНДРИТЕН ЛАЗЕР ЗА ПЕРМАНЕНТНА ЕПИЛАЦИЯ, БЪРЗ И БЕЗБОЛЕЗНЕН

GENTLE LASE PRO

Това е златният стандарт в лазерното обезкосмяване, № 1 Aлександритен лазер в света, първи в ранглистата на медицинските лазери. Разполага с всички сертификати за безопасност, включително одобрение от FDA – държавната агенция за храните и лекарствата на САЩ. Gentle Lase Pro е напълно автоматизиран, с широка гама от настройки, за всеки тип кожа и косъм. Неговата специфична дължина на вълната – 755 nm, се абсорбира най-добре от меланина в косъма, той е единственият ефикасен както за тъмни и дебели, така и за светли и тънки косми.

В световен мащаб александритните лазери са широко разпространени, но в България са рядкост. Причината е, че този тип лазер за епилация е скъп и малко центрове се решават на такава инвестиция. Но това е верният избор за отсраняване на космите по лицето и тялото завинаги. Един от големите плюсове на Gentle Lase Pro е, че премахва и неприятните враснали косми и изглажда повърхностния слой на кожата, като я прави съвършенно гладка. Gentle Lase Pro, разполага с най-късият импулс в индустрията, което прави процедурата с него бърза и ефективна, светлинният лъч достига толкова бързо до всеки фуликул, и го унищожава, че няма нужда апликаторът да се отлепя от кожата, което е и в основата за ненадминатата му ефективност. Резултати се наблюдават още след първа процедура, поради изключителните му широки параметри за работа, в рамките на една процедура успяваме да унищоцим между 15/20% от космите, което веднага води до, забавяне на разтежа и истъняване на космите, а за пълното им унищожаване са нужни около 6 процедури, след които в следващите 10-15г. кожата остава гладка.

Повече информация

Лазерната епилация е иновативно и трайно решение за премахване на нежеланото окосмяване по лице и тяло. В медицината лазерните технологии се разработват активно още от 1990-те години. Отнема обаче много време, докато минат всички необходими тестове и проучвания, за да имаме днес доказани безопасност и резултати. Лазер всъщност е съкращение от английското Light Amplification by Simulated Emission of Radiation (LASER). Т.е. свръхусилена и свръхнасочена светлинна енергия. При процедурите за обезкосмяване импулсът на лазера се привлича от меланина (пигмента) в косъма и достига до корена. Там светлината се превръща в топлина и унищожава луковицата.

Като тип лазер за епилация делението е на диодни, александритни и Nd:Yag. Зависи от дължината на вълната, на която работят.

Проучете кой апарат за лазерна епилация е най-добрият преди да се подложите на процедура. В днешно време, има безброй лазерни апаратури, за които се твърди, че премахват космите завинаги, но дали това е така? Добре е преди да се подложите на процедура да проучите обстойно апарата, мястото и екипа на който ще се доверите, това са 3 от най-важните стъпки които трябва да направите, за да сте сигурни, че ще постигнете желаните резултати, по бесопасен и сигурен начин. Ако след 3-та процедура няма видим ефект / намален брой косми/ е добре да преосмислите избора си.

В Лазер център Вега разполагаме с GentleLase Pro – най-мощният александритен лазер с дължина на вълната 755 nm за перманентна епилация на световния пазар. GentleLase Pro е изключително бърз и същевременно безопасен и безболезнен. Имупулсите се изпращат толкова бързо към космените фоликули, че няма нужда апликаторът да се отлепя от кожата. Апаратът GentleLase Pro, на Syneron Candela, е подходящ за обработване на големи зони, както върху светла, така и върху по-матова кожа. Притежава 83-86% ефективност, благодарение на мощните къси импулси.

GentleLase Pro е подходящ и за третиране на пигментни лезии, старчески петна и увредена от слънцето кожа.
Как да се подготвим за лазерна епилация?

Космите, които желаем да премахнем от дадена зона не трябва да бъдат скубани с пинсета, кола-маска или махани с епилатори (поне 15-20 дни ) преди епилацията. През това време те могат да се бръснат, постригват или премахват с машина за бръснене (тример). Кожата на третираната зона трябва да е с максимално естествения си тен, т.е. да са минали поне 15 дни от последното излагане на слънце, солариум, кварцови процедури, нанасяне на бронзанти и препарати за добиване на изкуствен тен.

Лазерна епилация се прилага минимум три пъти, защото при всеки човек космите растат на три фази (растежна, зародишна, опадаща). За да се обхванат тези фази на развитие, дадена зона трябва да се обработи поне три пъти. Обикновено с 4-6 бр. процедури се премахва окосмяването по тялото и с 6-8 бр. на лицето. Интервал между процедурите минимум 5-8 седмици, като се препоръчва да се изчаква, колкото се може по-дълго време. Лазерният лъч атакува черни, тъмни, кестеняви косми – т.е. косми, които имат пигмент. Затова по-белели и много руси косми не се премахват с Лазерна епилация. Рзултатите от лазерната епилация се запазват в рамките на 10-15г. а ако правите поддържащи процедури на 1/2години за цял живот.

От 3-4 до 5-7 дни след лазерна епилация овъглената част от косъма започва да “набожда” на повърхността на кожата. Това създава лъжливо усещане, че те растат. След 7-10 дни от самата епилация, Вие ще забележите опадането на косъма. Това се осъществява чрез подменянето (регенерацията) на кожните слоеве, при което вече ненужният и чужд за кожата косъм се изхвърля на повърхността й. Този период- “период на избутване”, продължава 2-3 седмици, след което полето се изчиства от тъмнеещите остатъци на косъма. За повторно третиране на зоната (повторна лазерна епилация на същата зона) трябва да мине месец и половина след първата процедура, за да се обхване втората фаза на космен растеж. Освен това, до повторното обработване космите, които ще се появят, не трябва да се скубят или епилират с др. методи. Разрешено е до изчакване на повторната процедура, космите само да се подрязват, бръснат, премахват с тример за бръснене /или да се премахват с депилатоар/.

Ние работим с последно поколение медицинска техника, с всички сертификати за безопасност и качество. Процедурата лазерна епилация при нас е безвредна. Показва положителни резултати без никакви дълготрайни странични ефекти. Този тип епилация с лазер е почти безболезнена. Усещането е парливо докосване. Тъй като 1 импулс е част от секундата, усещането за болка е мигновено и съвсем поносимо. Предозирането на енергията води до увреждане на околните клетки от кожата намиращи се в близост до атакуваните косми. Ако не се спази изискването да има време за релаксация на тези клетки, те могат да изгорят и да се пигментират допълнително при едно последващо слънцеизлагане без защитен фотофакторен крем. Затова е много важно да се доверим на специалист.

За жени – лазерна епилация на лице /г.устна, брадичка, скули, бакенбарди, м/у вежди, нос, шия/, ръце, подмишници, бикини, бедра, подбедрици, корем, седалище, кръст, ареоли и др.

За мъже – лазерна епилация на лице, брада, скули, уши, нос, шия, врат, гръб, рамене, гърди, корем, ръце, крака, слип и др.

Какво включват зоните за лазерна епилация:

 • цели ръце – от рамо до китка, по желание включва горна част на дланта и пръстите
 • ръце горна половина – от рамото до лакътя (по желание на клиента и лакътя)
 • ръце долна половина – от лакътя до китка (по желание на клиента и пръсти)
 • бикини – бикини, външни бикини, пубисна зона, лабии и перианална област
 • външни бикини – външната бикини зона и част от интимната област
 • седалище – цялата седалищна област и перианалната област
 • брадичка – самата брадичка и зоната под нея
 • между вежди – между двете вежди и челото над тях
 • уши – външната част на ушната мида и ушната възглавничка
 • цяло лице (горна устна, брадичка, шия, скули, бакенбарди, между вежди, нос, чело)
 • врат – под линията на косата до трапецовидния мускул
 • подбедрици – от коляното надолу, вкл. коляно и горната част на стъпалото с пръстите
 • бедра – от коляното до под седалището
 • корем-лента – средната линия от бикини зоната до гърдите
 • гръб – от трапецовидния мускул до кръста

Защо лазерна епилация във Вега център?

Над 8 години опит, над 18000 процедури

GentleLase Pro е висок клас александритен медицински лазер и следва да се оперира от медицинско лице. Нашите специалисти познават детайлно параметрите на този апарат, и знаят кои точно да използват. Многото опит с особени казуси ни прави експерти в лазерната епилация.

GENTLE LASE PRO- НАЙ- МОЩНИЯТ, БЪРЗ И СКЪП АЛЕКСАНДРИТЕН ЛАЗЕР

GentleLase Pro е александритен лазер №1 в света, златният стандарт за лазерна епилация.Този изключителен александритен лазер от най-високия ценови клас е на реномираната компания от САЩ Syneron Candela. Тя притежава всички сертификати за безопасност, включително одобрение от Агенцията за храните и лекарствата на САЩ (FDA).

Унищожава светлите и тънки косми, дори по лицето

Да, той е единственият истински ефикасен в тази мисия и причината се крие в скоростта му. GentleLase Pro е най-бързият лазер в света, с най-кратката продължителност на импулса – едва 3 милисекунди! Един тънък и светъл косъм с много малко меланин в себе си много бързо ще загрее и ще отдаде поетата енергия. За да го унищожим, не е достатъчно само да увеличим плътността на доставяната енергия – трябва и да въздействаме със светкавичен импулс. Затова само най-бързият лазер в света – GentleLase Pro, може да се справи с най-светлите косми.