Защо да изберем Мезототерапия с мезопистолет Pistor Elance в Лазер Център Вега?

Все повече дами, а и господа предпочитат мезотерапията пред останалите методи за решаване на кожни проблеми на тялото от типа на: целулит, отпусната кожа, стрии и др. За разлика от останалите методи, интрадермалното въвеждане на активни вещества / под формата на мезококтейли / дава прецизност, сигурност и лесна достъпност на пациентите, като в същото време е щадяща и високо ефективна, тъй като чрез микроубожданията директно в кожните словеве сме сигурни, че активните вещества са попаднали на точното място, без да сме засегнали околни тъкани.

Процедурите с мезопистолет са доста по-безболезнени, бързи и безопасни от мануалните /ръчни/ методи за убождания по тялото. При работа с мезопистолет оператора контролира единствено позицията на мезопистолета останалите параметри като: дълбочина на убождания, количество на разтвора за един бод, както и секундите в които иглата е в кожата са предварително настроени, според зоната и препарата, който ще използваме. За разлика от мануалният метод, при който терапевтът сам регулира, параметрите на работа, по време на убожданията, което носи доста рискове от нежелани реакции, като: синини, хематоми, засягане на кръвоносен съд, отоци и др. В Лазер Център Вега процедурите се извършват от сертифицирани медицински лица, след предварителна консултация, за да се избере най-подходящата за Вас терапия.

Процедурите направени с мезопистолет и то от ранга на Pistor Elance, който е най-висок клас медицински мезопистолет, сертифициран и подложен на всевъзможни тестове за качество и безопасност, предлага на пациентите, изключително бърза и ефективна процедура без странични действия и възстановителни периоди. С Pistor Eliance въвеждането на продукта е автоматизирано и изключително прецизно. Апаратът позволява на терапевта да определи дълбочината на проникване на продукта и микроубожданията да са абсолютно еднакви.

Хубавото на интрадермалната процедура с Pistor Elance е, че може да се прилага във всички сезони без ограничение / разбира се като спазваме правилото 24 ч. след процедура да не се излагаме на пряка слънчева светлина/. Също така, процедурата е подходяща за всички възрасти от подрастващи /16+/ до по- възрастни дами и господа /70+/ с различни кожни проблеми. Например лятото е сезон в който кожата ни се дехидратира, исушава и изтощава, и тогава е изключителнио подходящо да се приложи мезококтейл, за разлика от останалите методи като: като лазери, пилинги, аблативни апарати и др. за които трябва да чакате подходящ сезон / есен-зима/.

Мезотерапията е любима процедура в цял свят

Любима на пациентите, процедурата мезотерапия, решава много естетични проблеми:
бори се с падането на косата, забавя видимо процесите на стареене
на кожата. Незаменима е, когато имаме нужда от изглаждане, стягане и ревитализация, от блясък и влажност.

Мезотерапията представлява терапия на повърхностния, средния или по – дълбок слой на кожата. Терминът „мезотерапия“ произхожда от гръцката дума „mesos“ – среден и „therapeia“ – терапия. Чрез микро – инжектирания се въвеждат различни активни вещества . Мезотерапията дава възможност за усвояването на специфични за кожата вещества на дълбочина, която не може да се постигне при използване на козметични продукти (кремове). Методът е конкурент на пластичната хирургия. Техниката е използвана за първи път през 1952 г. от френския лекар Мишел Пистор. Около 3 десетилетия по-късно Френската медицинска академия официално признава мезотерапията като част от традиционната медицина.

Едно от основните предимства на мезотерапията, е че активните вещества достигат директно до зоната на третиране, така се разгръща максималния ефект от мезотерапията. Мезотерапията се извършва с пистолет Pistor Eliance, този метод на внедряване на активните съставки се изпълнява по равномерен и съвършено точен начин. Нежен, прецизен и забележително ефикасен метод, който отговаря на нуждите Ви, поради бързината, ефикасността и липсата на болка.

В забързаното ежедневие и напрегнатият начин на живот, с течение на времето кожата губи своята жизненост, блясък и еластичност, изглежда уморена, отпусната, започва да губи еластина и колагена. Също така с напредване на годините, кожата губи своята влажност, става дехидратирана и повече се поддава на влиянието на метеорологичните условия. Много голям процент от хората работят пред монитори, които допълнително спомагат за несъвършенствата по кожата. За да регенерираме клетките, тяхната структура, тургура на кожата е нужно да достигнем до тях. Мезотерапията с най – висок клас пистолет Pistor Elance, в съчетание с препарати съдържащи в себе си активни съставки подходящи за възстановяване и хидратация и стимулиране на клетъчния синтез, осигуряват моментален безболезнен и жизненоважен резултат за кожата на лицето.

Мезотерапията ревитализира и подхранва кожата в дълбочина. Действието й подобрява цялостния профил и структура на кожата. Възвръща и увеличава еластичността на кожата, като по този начин я стяга. Хидратира и освежава, придава сияйност и блясък на кожата, изравнява тена на лицето, лифтиращ и подмладяващ ефект върху зоните на работа. Коктейлът от витамини и нужните съставки за кожата се преценяват от медицинските ни лица на обстойна безплатна консултация при нас в Лазер център Вега.

Мезотерапия с FILORGA

Френската лаборатория FILORGA , която вече повече от 40 години, създава високо технологични продукти за естетична медицина и продукти със ЗЛАТЕН СТАНДАРТ за качество и ефективност. Мезококтейлът NCTF (New Cellular Treatment Factor) Най-ефективният био-полиревитализиращ коктеил с 59 активни съставки плюс хиалуронова киселина, чиято цел е да възстанови увредените функции на клетките с кожата, да стимулира пролиферацията на фибробластите и да обнови междуклетъчния матрикс. Единственият продукт, който притежава CE маркировка за инжектиране. Методът на стерилизация чрез двойна филтрация (патентован от Filorga Lab.) гарантира ефективността на активните съставки.

  • NCTF 135 HA – за зряла кожа 5 mg/ml свободна хиалуронова киселина + коктейл от 59 активни съставки
  • M-HA 10 е чиста неомрежена хиалуронова киселина

Мезотерапия с RRS на на Skin Tech Pharma Group

RRS препаратите са професионални мезотерапевтични коктейли които ефективно се борят с различни кожни проблеми със специално разработената си формула. На практика, тези висококачествени препарати стимулират дермиса и осигуряват идеалния хидро баланс, биоревитализирайки кожата. Биоревитализацията хидратира кожата и обновява структурата, като в същото време има мощен антиоксидантен ефект.

  • RRS Hyalift 75 Proactive – неомрежена хиалуронова киселина 15.0 mg/mL, аминокиселини, полифеноли, антиоксиданти
  • RRS Skin Relax – неомрежена хиалуронова киселина 1.0 mg/mL, oлигопептиди (пентапептид-18, ацетил хексапептид-8, ацетил октапептид-3)
  • RRS HA Eyes – околоочна зона, състав от хиалуронова киселина, органичен силиций,полифеноли
  • RRS HA Cellutrix – хиалуронова киселина, антиоксиданти (вит. С), кофеин, L – карнитин
  • RRS Silisorg HA – органичен силиций 50 mg/ mL, хиалуронова киселина, защитен буфер: ресвератрол
  • RRS Silisorg Tensor – органичен силиций, защитен буфер: DMAE 0.1%
  • RRS XL Hair – органичен силиций, фиробластини растежни фактори, витамини, флавоноиди, терпени, аминикиселини и антиоксиданти