PQAge пилинг от ново поколение с незабавен стягащ и лифтинг ефект за
забележително по-млада и гладка кожа.

PQAge пилинг от ново поколение с незабавен стягащ и лифтинг ефект за забележително по-млада и гладка кожа. Нанесен на лицето или шията, пилинга достига под повърхността и тогава активните му съставки се освобождават. Има силно регенериращо действие върху дълбоките слоеве на дермата по един умерен и неагресивен начин. PQAge няма сезонни ограничения и може да се прилага целогодишно. При него няма абсолютно никакво външно нараняване на кожата и не предизвиква осезаемо излющване. Гарантира дълбока регенерация, дермално ексфолииране и същевременно предпазва кожата от раздразнение и зачервяване.

Процедурата най-често се прилага на лице, шия и деколте. Също така и на вътрешна повърхност на бедра, ръце, при стрии, акне и белези.

PQAge не засяга епидермиса, локализира се директно в дермата, където достига до колагенните и еластичните влакна и ги реструктурира. При този процес настъпват промени в кожата, които подобряват нейната еластичност, плътност и стегнатост. Резултатът е лифтинг и избистряне на тена още след първата процедура.
Продуктът съдържа трихлороцетна киселина с концентрация 35%, която е стабилизирана чрез друга съставка – урея пероксид. По този начин трихлороцетната киселина не наранява епидермиса, а директно преминава в дермата. Ако трихлороцетна киселина с такава висока концентрация не е стабилизирана, а е в свободна форма, тя ще причини среднодълбок пилинг със значителен излющващ ефект. В случая не се наблюдава подобен, защото киселината директно достига дермата. Втората основна съставка в пилинга е коензим Q10, който нормално се съдържа в кожата, но с напредване на възрастта количеството му намалява. Коензим Q10 е изключително мощен антиоксидант, който улавя свободните радикали, отговорни за стареенето на кожата. Освен това, той активизира митохондриите – клетъчни органели, произвеждащи АТФ (аденозинтрифосфат – молекулата, която носи енергия). Благодарение на АТФ се задействат всички процеси на синтез в клетките.

Както е известно, с напредване на възрастта отслабва функцията на митохондриите, понижава се количеството на синтезирания от тях АТФ и съответно намалява синтезът на колаген и еластин. Затова основната роля на коензим Q10, включен в пилинга PQAge, е да стимулира митохондриите и да се повиши количеството на АТФ. Третата съставка е коджикова киселина, която инхибира производството на меланин и има мощно антибактериално и противовъзпалително действие.
Тези три съставки възстановяват тонуса, еластичността и стегнатостта на кожата, отстраняват възпаленията и осигуряват равномерен тен. Затова пилингът се прилага както като антиейджинг грижа, така и за лечение на акне и за премахване на пигментации.

Препоръчително е да се направи курс от 4-6 процедури, по една процедура седмично. Пилингът PQAge не се прилага при бременност, алергия към някоя от съставките, дерматити, както и при херпес симплекс в активна фаза. Като поддържаща грижа се препоръчва една процедура веднъж месечно.

 • За премахване на фините  линии и бръчки
 • За забавяне процесите на стареене
 • За сияен и свеж вид на кожата
 • При акне
 • При пигментации
 • При неравен тен или текстура на кожата

Предимства на PQAge

 • Приложим целогодишно;
 • Неинжекционна процедура;
 • Не се изисква анестезия;
 • Подходящ за всяка възраст и тип кожа;
 • Без възстановителен период;
 • Не причинява фоточувствителност;
 • Може да се комбинира с апаратни процедури.
PQAGE RESULTS
PQ AGE