ВЕГА ТЕСТ - ТЕСТ ЗА ПОНОСИМОСТ КЪМ ХРАНИ И ДОБАВКИ

Здравето и красотата започват отвътре навън

Едно от важните условия за постигане на хармонично тяло и добра форма е общото здравословно състояние. Когато сте във форма, енергията, тонусът и доброто самочувствие са на ваша страна!

За да осигурим солидна основа, върху която заедно да градим вашата оптимална програма за здраве и красота, във VEGA CENTER избираме най-модерните методи: апарат за електродермално тестване за определяне на поносимост към храните VegaTest, както и анализатор на телесното състояние InBody, разработка на Biospace.

Какво е VegaTest?

VEGA TEST е бърз, безболезнен и безопасен начин за изследване на непоносимостта на различни групи храни с индивидуалните особености на организма на пациента. VEGA TEST е цифров апарат, чрез който за 30 минути се установява кои храни се усвояват и разграждат ефективно от вашето тяло, и кои го затрудняват и го карат да задържа мазнини и токсини. Благодарение на VEGA изследването вие може да изготвите по-добра диета и да се храните по-балансирано.

Какво е InBody?

InBody 270 е професионален медицински апарат – сегментен анализатор на телесния състав с патентована технология DSM-BIA. Технологията се базира на изследването на биоелектрически импеданс, а тестът се прави на 5 сегмента, което позволява измерване и на съдържанието на вода и мускулна тъкан в тялото. Изследването ви дава информация за реалното и препоръчителното тегло, баланса на водата в тялото, съдържанието на белтъци, минерали, мазнини и мускулна маса във всеки от петте сегмента. Прецизната технология дава база за сравнение на фактори като съотношение талия-бедра, препоръчителен прием на калории, детайлна информация за общия здравословния статус, предиспозиция към хипертония, висок холестерол, подагра, метаболитни рискове, диабет и други проблеми на обмяната.

Още за VegaTest

Вега Тест се нарича теста, чрез който се определя поносимостта на организма към различните храни и напитки. Това е био-енергиен тест, след който става ясно кои храни влияят здравословно на съответния организъм и как да се храни без да трупа килограми и токсини. Чрез ВегаТест, Вие имате възможността наистина да преминете към здравословното хранене!

Технологията на компютърния апарат VEGATEST expert е основана на принципите на електроакупунктурата. Докато седите удобно на стола, държите в лявата си ръка метален накрайник, свързан с компютъра. Той пък е свързан с гнезда, в които се поставят ампули с хомеопатичен разтвор от различни видове храни. Веригата се затваря с писец, допрян до точката B11 ( в китайската медицина това е активната точка на белите дробове), в основата на нокътя на палеца на дясната ръка. Не боли, писецът не боде.

Вега Тестът се прави от специалиста по хранене и диетика с 15 годишен опит Мирослава Стамболска, чрез най-новата разработка високочувствителен цифров апарат VEGATEST ЕXPERT – последно поколение медицинска апаратура, притежаваща всички европейски и световни сертификати за качество и безопасност.

Тест Храни и Витамини

Тест Храни

Искате да разберете кои храни са полезни за Вас? Направете тест за определяне поносимостта на Вашия организъм към различни видове храни, в това число плодове, зеленчуци, месо, риба, варива, тестени и млечни продукти, зърнени култури, подсладители, подправки и сосове! ВегаТест е безкръвен био-енергиен тест, след който става ясно кои храни влияят здравословно и как да се храните но без да трупате килограми и токсини, които Ви разболяват и състаряват.

 

Тест Витамини

Витамините са жизнено необходими за човека, но потребността от тях се променя с възрастта и начина на живот. Тя е по-голяма при интензивна физическа и умствена работа или при боледуване. Особеното при витамините е това, че те трябва да постъпват постоянно в организма, защото нямат свойството да се складират за разлика от мазнините. Само мастноразтворимите А, Е и D могат да се съхраняват в черния дроб и в подкожната мазнина в продължение на 2-2,5 месеца. Детският организъм се нуждае от повече витамини, защото расте и се развива. На 10 години вече …

Още за VegaTest

Апаратът за тест към храни отчита толерантността Ви към 18 вида животински протеини – меса, колбаси и яйца, няколко вида консерванти, подобрители и подсладители, 9 зърнени храни, 15 подправки, 19 млечни продукти, 23 пресни плодове, 6 вида сухи плодове и ядки, 18 вида риба, 6 вида варива и 26 вида пресни зеленчуци. При този вега тест се изследват прецизно и т.нар. отпускащи храни и напитки – чай, кафе, течен шоколад, кока-кола, какао. Сред тях фигурира и бирата, етиловият алкохол, белите и червените вина.

Само при нас в Лазер Център Вега, с последно поколение цифров апарат, ще направите тест за дефицит на 16 витамина и ще разберете дали стреса е причина за Вашето пълнеене. Важно е да знаете, че ако приемате хранителни добавки, водорасли и др., можете да ги донесете, за да се тестват дали имате добра поносимост към тях. Дори и най-полезната храна или добавка може да се окаже неподходяща за Вас.

Нашата цел е да Ви помогнем да запазите добрата си фигура и Вашето здраве. Ние Ви даваме не само пълна и изчерпателна информация към кои храни Вашето тяло е толерантно и разгражда добре, но също така изготвяме примерен хранителен режим. Стремим се към това – да си изградите правилни навици и да поддържате теглото си без глад и без диети.

Вега-тест е абсолютно безболезнен, безопасен и неинвазивен. Извършва се в рамките на час. Резултатите са готови веднага! Вега тестът е съвременния ефективен начин за контрол над здравето и наднорменото тегло!

Вега тест не се препоръчва на пациенти с:

  • пейс мейкър
  • бременни жени
  • деца до петгодишна възраст.


Какво представлява самия Вега тест, кой го разработи и какви са предимствата:

Вегетативният резонансен тест – ВРТ, е тест за поносимост на организма към храни и добавки, анти-алергичен тест, разработен от немския лекар Х. Шимел. В основата му е заложен методът на електропунктурна диагностика на Р. Фол, но тук вече се използва само 1 възпроизводима точка на измерване. Това е един иновационен метод, обединяващ знанията на древните лекари с възможностите на съвременните технологии.

Методът, използван при вега теста, се базира на теорията, че всяка храна има различна енергийна структура. За да се изследва тази структура на храните, трябва да се създаде свързваща верига между човек – храна – апарат.

Както обяснихме вече, чрез Вега тест се установява към кои храни организмът има добра толерантност – как ги разгражда, усвоява и превръща в енергия, кои от тях разгражда бавно, кои НЕ усвоява достатъчно и ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини. Знаейки всичко това, лесно ще си отговорим на въпроси като: „Как да отслабна“, „Защо пълнея“, „Какви храни са подходящи за диета“, „Кога и как да спазвам диети“, „Как да отслабна бързо“ и други подобни въпроси, свързани със здравето и теглото. Самото отслабване ще е по-лесно и бързо, а и по-здравословно! Чрез самия вегатест ще разберем повече, отколкото многобройните съвети, програми за отслабване и рецепти за диети, които ще намерим в интернет.

След като сте направили Вега тест, Вашият лекар може да изготви индивидуален режим на хранене (вега тестът не поставя диагноза). Този хранителен режим ще бъде съобразен с Вашата лична поносимост към храни и хранителни добавки, което ще допринесе за доброто здравословно състояние. Това е лесния и правилен начин за отслабване.

Дългогодишният опит от прилагането на вега теста доказва, че консумирането на разрешените на съответния човек храни значително подобрява състоянието при множество заболявания, включително диабет, подагра, псориазис, инфаркт, инсулт, хипертония, бъбречни и чернодробни проблеми, заболявания на дихателната и ендокринна система, при наднормено и при поднормено тегло, колити, гастрити запек и акне.

Вега тестът – Индивидуалният подход към здравословното хранене!