ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ С АЛЕКСАНДРИТЕН ЛАЗЕР, А НЕ С ДИОДЕН?

В 21 Век в световен мащаб, Лазерната епилация е най-често търсената процедура и от двата пола, тя е дълготрайна, ефективна, бърза, безболезнена и безопасна.Основни конкуренти за така желаното перманентното обезкосмяване, са Александритен лазер и Диоден лазер. Най- често задаваният въпрос е какви са разликите между двата лазера и кой е по ефективен?
Александритен лазер с дължина на вълната 755nm.
Александритните лазери с дължина на вълната 755nm. са медицински и процедурите се извършват от квалифицирани медицински лица. Александритите имат най- късият импулс сред лазерите и най-добра дължина на вълната, което прави процедурата изключително бърза и ефективна. Подходящи са за всеки вид косми. Меланина /пигмента/ в косъма се абсорбира от светлината и той се унищожава от корен, без да уврежда околната тъкан. Процедурата е безболезнена и изключително бърза .за разлика от другите апартати Алексанритният лазер работи с крио охлаждаща струя, която осигурява постоянен комфорт и липса на парене повреме на процедура, пести време за нанасяне и обиране на охлаждащ гел.. Алексанритният лазер е БЕЗКОНТАКТЕН ,т.е. накрайника не се допира до третираната зона. Това го прави предпочитан от хигиенична и противоепидемична гледна точка.
Диоден лазер с дължина на вълната 800nm.-810nm.
Диодните лазери са немедицински лазери не изискват медицинско образование на оператора, което би могло да компрометира процедурата. Те са подходящи за третиране на черни и дебели косми, което ги прави ефективни до 2-ра, 3-та процедура и след това е нужно да се премине на друг вид лазер / на пр. Александрит /. Импулсът с който работи Диода е по дълъг, което удължава времето на процедурата, още един недостатък е необходимостта от нанасяне на крио гел за охлаждане на третираната зона. При Диодните лазери накрайника се допира до зоната за обезкосмяване,а това не е за предпочитане от хигиенична и противоепидемична гледна точка.